Sunday, June 26, 2011

Perkhemahan Kadet Polis Daerah Batu Pahat 2011 is awesome !

Assalamualaikum :)

hey guys . akhirnyaa hati ni baru terbuka nak berbloging . hati ni dah sembuh kot . HAHA . act, aku rabu arituhh baru blek dari camp polis :) mmg super duper bestt awesome and tak leh ckp lha bestt :) aku bangga dgn diri ni kerana dapat melanggari kelemahan diri iaitu takot pada tinggi . hoaaa ~ gilekk gayat akuuu ! *jgn marah yea , post kali ni agak pnjg sedikit . picture takde ag , cikgu belom bg , kami tak bawak camera time ni :)


Ahad 19 June 2011 :

seramai sebelas orang mewakili sekolah yea mengikuti perkhemahan ni . pukul 7 pagi bas PDRM sampai nak naik trakkk ! tapi trak ta ckup . huhu . satu bas dgn STI . takpelhaa . sampai kat IPD BP dlm pkul 9 kott kol 10 baru gerak p KEM ASAHAN SAUJANA, MELAKA . *lebih kurang lha kot nama dia . aku lupa . hahaha . sesudah sampai ada taklimat sikit . sarjan sekolah kne pggil . kesiann budak2 yg lain angkt brg byk , dah lha jaohhh oii ! berat pulak tuu! aku kene g taklimat lama . huhu . takpe lha ek , huhuhu . then, psang khemah , buat gadjet, masak . hahaha . then , seap2 tukar pakaian PT pegii padang . amek kau ! ade futsal . hahaha . SMKSG lawan SMK Senggarang . kalah 3-2 . adehh , lain bdn besa2. aku sowg je bdn besa skolah aku . hahaha . mlm tu biasa lha , solat maghrib cermah .

pkul 10 kteowg gerak p NIGHT WALKING or KEMBARA MALAM . err ==' seram oiii ! kembara ke 3 buah negeri dlm stu malam ! kau ade ? hahaha . aku p JOHOR , Ngeri Sembilan dan Melaka . suma tu aku jelajah dlm satu malam . hahaha . act , suma yg aku langkah tu sempadan je . gilek bestt aku bila nmpk BATU SEMPADAN antara JOHOR dgn MELAKA . tahun 1899 kott tak silap aku . pheww ! time tu jugak batu nak igt sejarah . hahaha .then, best kan kalau tgah2 malam larilarii kat tempat licin berpasir dgn ta bawk lampu suluh . err==' yeahh ! aku jtuh ! erhhh . takpe, redha . tak sah kalau aku tak jatuh kannn --' patuh balek khemah dlm pkul 1 lbeh . then , kne jage centri . err, dah lha penat ,. takpe lhaa . jage centri ni mcm kene jaga mlm . *mase kembara mlm, mmber aku nmpk SOMETHING ! syukur aku tak nmpk ! sepanjang jln aku selawat jekk !


ISNIN 20 June 2011 :

bgon pagii , solat , kuliah subuh , pheww ! tidorr je time ni . hahaha . then , biase lha PT time ! exercise, lari larii . then ade jln lasak . aku tak ikot . mls aku, mira n wawa tak p . masing2 malas . bg budak2 baru join jew pegi . yg tak pegi ni terpaksa bersihkan khemah . masak tok dorang . sambel2 usha budak2 skolah lain . hahaha . besttt ! JALAN LASAK KAMI DAPAT NUMBER 2 ! ni kalau aku ikot mesti tak dpt number . hahahaa

petang tu satu kejadian yg tak disangka, ada 'bnde' kacau dak skolah TIGS . pheww ! suma rasa takot . si pakcik ni punya marahh, 'jgn pandang sane!' OKE , kami tak pndg ==' dgr cter mereka bersilat . oke fine , lepas tu ade puting beliung yg tak disangka ! suma dah gelabah ! then , girls pegi surau bace al-mathurat .dah seap suma pkul 4 ada main flying fox and repil (yg mcm trun gnung tu haa . haha) yeah mule mule excited ! dah last2 kecot oiii ! smpai turn aku , gilaaa ! kecott ! mengucap je . shaky seluruh bdn ! mak aii ., tak pernah rasa segayat ni . seriouss ! trun jea jerit ! aaaaaaa ! sekejap jea . patuh dah . hahaha . pas habes baut , rasa syiok gila mcm nak naik lagii ! barisan fasi fasi iaitu abg man , abg mal , pakcik , dan abg fik ckp 'sarjan da trun berat dah' siot je . time tu shaky blom habes ag ! errr ==' then biase lha , mandii masak makan . mlm tu takde yg best just mlm kebudayaan.


SELASA 21 JUNE 2011 :

ada qiamulaill ! aaaaaaa ~ saba jekkk . huhuhu . bgon kol 3 . err ==' aku solat tahajud je, solat hajat, taubat n witir tu pon aku solat gak , tapii solat dlm mimpi . hahaha . aku tertidorrr gilekkk ! nmpk kan kepenatan nya ? huhuhu . *buruk gilek perangai* siang tu ada JUNGLE TRACKING , fuhh aku igt da mcm aku g pnjt gnung berlmut je kan . naseb tak . sikit jek . huhu . oke lha . bestt ! ptg tu pulak ada game. alaa game mcm nak train askra2 tu aa. time ni lha gayat aku timbul ! err, dpat sokongan moral dari fasi2 terutama pakcik . 'CIK KIAH PERGI PASAR BOLEH PUNYA ! GO GO!' pehh , pk ape . aku da fedup dah naik bnde alah tggi tu . huhuhuu . patuh leh pulak jatuh . huhu . suar aku koyak kat lutut . lutut pun lukaa ==' sobsobs ! then, men repil . smlm tak dpt maen sbb da ptg sgt . pheww ! aku rasa mcm nak bnuh dri je apabila dipaksa ! tapii aku nak try kan . buat jugak . syukur , aku dpat buat . lutut tu salah landing pulakk ! hahaha . kne marahh ==' then , maen kat satu tali ni . aku tak pham . ape tah die pnggel . nty kalau ade gmbar aku tnjuk kann . time tgah syok2 jln ats tu , aku jatoh ., dlm keadaan takott tuu ! tggi wehhh ! err==' gilaaaa ! ada abg tu tlong . err . mlm tu mlm last, SMKSG buat persembahan . huhu . laguu tuk fasii :)

FASIKU SAYANG ,
FASIKU CINTA ,
TANPAMU APA JADINYA KU ,
TAK BISA KAWAD KAKI ,
MENGERTI PENAT LELAH ,
FASIKUU TERIMA KASIHH KUUU . *pnjg ag lagunya , tak apal :P*



RABU 22 JUNE 2011 :

pagii tu mcm biasa lhaa . solat . patuh PT . huhu . yg ni best . buat 21 langkah seni mempertahankan diri iaitu HAKKA yg dipelajari smlm. bestt ! then , kemas2 khemah suma. patuh ada majlis penutup . woaa ~ yg ni terharuuu :'( rinduu semestinya time ni . sebab ni camp yg last aku ikott . pasni takde ag dah . huhu . kebersihan khemah SMKSG dapat number 3 . hehehe . suka suka . ok lha , patuhh dlm kol 2 kami pulanggg ! huhuhu sedihhh !


THE END ~


"serious, tetiba form5 SESEGA sebak dgn suma ni . semestinya rindu saat saat kene marah dgn fasi2 suma , dgn cik lan suma . huhu . once again , thanks pakcik , abg fik , abg man and all the jurulatih2 yg byk mengaajar kami . sekiann ~"

No comments:

Post a Comment